You are currently viewing BUDI SVOJA MOTIVACIJA

BUDI SVOJA MOTIVACIJA

Krenes pa odustaneš, krenes pa odustaneš. Uvek ti nekako ponestane motivacije.

Da li ti to zvuči poznato?

Iz iskustva govorim kada kažem da svako, bilo da je vrhunski sportista ili rekreativac dodje u fazu kada mu ponestane motivacije.

Ustaješ iz kreveta i pomisao na trening ti nije baš primamljiv,mnogo bolje ti zvuči da ostaneš kod kuće piješ kafu i listaš društvene mreže,zar nije tako?

Ipak u tom trenutku samo se seti koliko je veliko zadovoljstvo kada se završi poslednji set vežbi, poslednje ponavljanje, poslednjih 100m trčanja,onaj osećaj kada legneš na pod i ne ustaje ti se koliko si zadovoljan radom na treningu. Da li ti ovo zvuči poznato?

Motivacija ne pada sa neba,svako od nas bi trebalo da nadje stvar koja ga vozi. Neko bira trčanje,neko bodybuilding, neko crossfit,dok je moj izbor nekako na svemu,funkcionalni trening hipertrofije sa aerobnim treningom u kombinaciji (funkcionalni bodybuilding).

Hajde sada da pričamo malo o treningu koji svaki put otkažeš. Nemam dobre patike,prevelika je gužva,prijatelj me je ispalio. Da li znaš šta je zajedničko ovim rečenicama? Sve su to izgovori,da da, smišljaš izgovore kako bi opravdao sopstvenu lenjost samom sebi. I Kaži mi da li poveruješ samom sebi?

Trening je sredstvo kojim popravljamo svoje zdravlje i svoje mentalno stanje,pa zašto dozvoljavaš lenjosti da ti stane na put zdravlju imentalnoj oštrini? Više ti se svidja da toga ne bude?

Kombinacijom treninga,nutrijenata i popravljenog stila života dobijamo balans koji nam omogućava sreću i raspoloženje. Isto tako ponekad motivaciju pronalazimo u rezultatima koji nam stavljaju osmeh na lice, cine nas ponosnim i otvaraju nam vrata samopouzdanja.

Rad na sebi je najbolje ulaganje koje ćeš u životu imati,i ne dozvoli da te lenjost,nezadovoljstvo,loše društvo i loša hrana stave u poziciju gde ćeš za 4 5 6 godina biti gojazan,sa bolom u ledjima i kolenima nezadovoljan tip koji pljuje i kritikuje sve što je bolje od njega.