You are currently viewing Da li te skidanje kilograma frustrira?

Da li te skidanje kilograma frustrira?

Skidanje kilograma može biti frustrirajuće!

Počnimo ispočetka, nekome je zdravlje naložilo da dovede kilažu u red, nekome je muka da se pogleda u ogledalo I da bude nezadovoljan, neko prosto voli da zna da je sve pod konac, a neko se pak sprema za more I za leto. U svakom slučaju, svima je jedna stvar zajednička!

 

Potrebno je da se skine koji kilogram. Skidanje kilaže može biti frustrirajuće ukoliko se desi stagnacija. Prosto, način na koji je sve išlo dole prestaje da vrši posao i jednostavno desi se cupkanje u mestu! Nedeljama, mesecima… Nekolicina crpi motivaciju iz vežbanja pa samim tim i kada se desi plato ili stagnacija dešava se i odustajanje od treninga!

Kada ja upadnem u problem sa stagnacijom, zastanem i sagledam celokupnu situaciju iz drugog ugla. Pogledam:

1. Kakve su mi današnje navike

2. Koliko vode pijem

3. Koliko industrijskih proizvoda ima u mom danu

4. Da li sam pod stresom

5. Da li se krećem na dnevnom nivou

6. Da li sam uspostavio ritam nad obrocima

7. Koliko kvalitetno spavam

8. Da li jedem povrće

Ovo su stvari koje su jednostavne i prosto ukoliko su neki od odgovora nezadovoljavajući, prvo i osnovno bi trebalo da bude to ono što ćemo da sredimo.

Umesto da se fokusiramo na :

1. Unos kalorija

2. Unos makronutrijenata

3. Suplementaciju

4. Jači trening

 

Nažalost koliko god da pokušavamo sa ova 4 segmenta da napredujemo ukoliko su predhodnih 8 upitni i loše postavljani vrlo verovatno će rezultat izostati. Kada smo uspostavili kontrolu nad navikama I lakim stvarima možemo da razmislimo o postizanju vrhunskog rezultata kroz kalorije, makro i mikronutrijente, suplementaciju i jači trening.

Uvek ima rešenja, samo je bitno da se potraži na pravom mestu!

Look good, feel good!