You are currently viewing DA LI TI FALI MOTIVACIJE KADA JE U  PITANJU TRENING?

DA LI TI FALI MOTIVACIJE KADA JE U PITANJU TRENING?

Da li vam fali motivacija kada je u pitanju trening?
Da li se probudite svakog jutra puni želje za treningom?
Ili vam fali uzbudjenje pred trening u teretani, pred trčanje ili bilo šta drugo? Kakva slučajnost, ni ja baš nisam uvek najraspoloženiji .
Iako se ne može poreći da nam vežbanje pruža ogromne mentalne I fizičke benefite, svi znamo da motivacija kada je reč o treningu može biti velika borba.
Ako vam je, isto kao meni, potrebna motivacija pred trening zabeležite ove savete:
1.Postavi male,realne ciljeve. U pocetku dok nam trening ne udje u svakodnevnicu I pre nego sto sebi damo nevernovatno velike zadatke trebalo bi korak po korak ici kroz trening, ostvarivati male ciljave I tako raditi na podizanju samopouzdanja a kada se samopouzdanje podigne na odredjeni nivo javiće se i motivacija.
2. Uvek razmusljajte o prednostima. Jeste li uvideli da posle trenutne borbe sa upalom mišića I nedostatkom izdržljivosti I kondicije dolazite do ogromnih prednosti koje vežbanje pruža, prednosti koje su dobre za vaše zdravlje. -Smanjen rizik od srčanih bolesti, raka, depresije -poboljšano raspoloženje -Samopoštovanje I pozitivne misli -Rad mozga Ja mislim da sve ovo vredi.
3.Nosite često odeću za trening. Neverovatan je osecaj kako odeća moze da utiče na čoveka kao kada obučemo odelo pa se osetimo važno, isto tako možemo da probamo I sa odećom za trening da se osetimo neverovatno moćno i da nam nivo energije skoči u trenutku. A I da se ne lažemo ako se već obučemo u garderobu za trening, glupo je da ne treniramo.
4.Vežbaj sa grupom ili sa prijateljem. Energija koju grupni trening pruža je ozbiljna, pogotovo kada svi oko vas vredno rade nekako vas podiže na viši nivo u glavi I prosto nastavljate da trenirate jer se osećate kao deo grupe, svi mi volimo pripadnost. Pored toga to je zajednica istomisljenika I uglavnom se svako sa svakim slaze a ko ne voli takav ambijent, kada treniraš sa prijateljem on može biti taj koji ce te pogurati kada je teško I napraviti par koraka ispred tebe čisto da znaš kojim putem bi trebalo da ideš.
Dajte sebi sledeće odgovore.
Napiši razloge zbog kojih ne želiš da treniraš. Tako možeš otkriti prepreku koja te sputava.
Da li si uplašen atmosferom u teretani?
Da li si frustriran-a zbog nedostatka rezultata?
Da li ciljevi nerealni?
Da li pokušavaš da vežbaš u vreme kada nemaš bas mnogo prostora za trening?
Ako odgovorite na ta pitanja verovtatno ćete pomoći sebi u nalaženju motivacije, kao i mnogih drugih stvari.