You are currently viewing Da li znaš koliko benefita sa sobom nosi LANDMINE trening?

Da li znaš koliko benefita sa sobom nosi LANDMINE trening?

Ukoliko želiš da budeš “ veliki, jak I funkcionalan” kao atleta koji izgleda dobro kao što predstavlja sebe kroz performance Tvoj trening mora da ima uključen I unilateralan I bilateralan rad. Potrudi se da efektivno implementiraš pokrete bez obzira koji je tvoj cilj.

 

Za liftere I atlete koji uglavnom treniraju bilateralno, promena pokreta može da bude “ game changer” samo ukoliko razvijemo prenosivu snagu I ako razvijemo pokret sa mišićima ispravno. Isto tako biće jako važno da razvijemo naš kor kao naš stub I naš oslonac .

Zato šreporučujem SINGLE ARM vežbe sa landmine postavkom u horizontalnom povlačenju.

Kako landmine radi?

Ako uzmemo u obzir našu sposobnos ( nesposobnost) podizanja ruku iznad glave kao I stabilnost ( nestabilnost) remnog pojasa landmine može da bude odličan način da poradimo na snazi I hipertrofiji koju toliko želimo a pritom ostajemo bezbedni!

Dok pozitivno utiče na razvoj mišića landmine takodje odlično deluje u redukciji stresa sa zglobova dok maksimizuje tenziju I stabilnost prilikom obrasca pokreta ramena. Što opet vodi sa sobom optimalno zdravlje ramena kao I naše kičme.

Za razliku od bučica I šipke landmine uključuje više mišićnih vlakana u stabilizaciji ramena I produkciji veće snage.

Pre nego što kreneš da koristiš landmine uveri se da si mu našao ispravnu namenu.