You are currently viewing “KLUB” ZDRAVIH NAVIKA JEDNE TRUDNICE

“KLUB” ZDRAVIH NAVIKA JEDNE TRUDNICE

Ovo je jedno delikatno pitanje koje se retko postavlja trenerima, ali bi trebalo. Trener mora da poseduje odredjene resurse kako bi delio savete. S obzirom da je sve tako dostupno I transparentno lako može da se dodje do dobrih I kvalitetnih okvira I pravila koje donose benefite. Moje resurse za ovu temu I generalno za fitness I zdravlje crpim sa OPEX FITNESS akademije na kojoj se usavršavam u zadnjih godinu dana. Odlična preporuka za sve trenere.

Klijentima znači ukoliko nastavimo da podržavamo njihov rast I razvoj kroz zdrav život I tokom ovog dela života a jako je jednostavno I prosto ako pratimo okvire I ako razumemo nutrijente koji su važni za prenatalnu fazu.

 

HOLISTIČKI PRISTUP PRENATALNOM ZDRAVLJU:

SMANJENJE TOKSIČNOG TERETA: “KONCEPT KOFE”

 

Jedan od najboljih načina da se pomogne klijentu kako bi došao do rezultata unutar vežbaonice jeste kroz stress menadžment. Ovaj concept postaje još važniji kada uz ceo fitness put klijenta dodje I kroz konverzaciju se provuče trudnoća. Dobro I jako telo, namireno kvalitetnom hranom doprinosi trudnoći!

Bilo kako bilo ukoliko postoje odredjene stvari koje uzorkuju stres vrlo verovatno se mogu umešati u concept začeća. To zovemo “KOFOM STRESA”. Istina je da živimo u svetu gde je stress neizbežan I u svetu sa mnogo toksina . Svaka osoba ima odredjenu toleranciju na stress koja može da se odrazi na njegov digestvni sistem, imuni sistem I na to kako kako će njegovo-njeno telo da pruži podršku.

 

Šta sve staje u kofu stresa:

Želja za začećem nosi sa sobom odredjene zahteve, jedan od njih je znanje šta to sve može da stane u kofu stresa:

 1. PREMALO SNA
 2. INDUSTRIJSKI PROIZVEDENA HRANA
 3. MALO ILI NIMALO KRETANJA
 4. LIMITIRAN PRISTUP PRIRODI
 5. DEFICIT U NUTRIJENTIMA (PREMALO HRANE)
 6. ANTIBIOTICI
 7. BOLEST
 8. NEDOSTATAK SVEŽEG VAZDUHA
 9. STRES NA POSLU
 10. IZLAGANJE TOKSINIMA ( PROIZVODIMA KOZMETIKE SA SUVIŠE HEMIJSKOG SASTAVA)
 11. NEDOSTATAK ZABAVE (HOBIJA)
 12. STIMULANSI (ALKOHOL, DROGA, CIGARE, KOFEIN, LEKOVI)

 

 

Sada kada znaš šta sve može da stane u KOFU STRESA probaj to da reduciraš.

 

 

Izlaganje okidačima kada je KOFA pri dnu nije toliko zahtevno kada je rudukcija stresa u pitanju I telo efikasno uspeva to da savlada. Medjutim, isto to izlaganje stresu kada je KOFA puna može da izazove “prelivanje” što sa sobom donosi mnogo više stresa telu. I zbog toga manje vitalna tela se okreću manjem podržavanju plodnosti.

Najlakši način da se redukuje stres I da se dovede u red “punjenje- pražnjnje kofe” jeste da se fokusiramo na osnovni vodič kroz način života. Spavanje u suficitu I odmor, regularne fizičke aktivnosti, svež vazduh. Redukcija stresa je I smanjenje izlaganje toksinima dovodi do benefita. Uvek vodi računa o proizvodima hemijskog porekla za negu tela I kože I njihovom roku trajanja. Oslobodi se svega što ti je upitno I nalazi se u rasponu izmedju 12-24 meseca.

Prebaci se na prirodne proizvode za neku tela I higijenu, sapuni, šamponi, deterdzeniti. Smanji korišćenje plastike. Uvek izbegavajte hranu iz plastičnih činija.  Koristi prekrivače koji štite od prašine I alergena. I budi svestan da svaka mala promena dovodi do boljeg imunog Sistema I trajne promene koju iziskuješ

 

Jednostavne načine koje smo moja supruga i ja primenili:

 

 1. Udaljili smo se od hemijskih proizvoda I uzorno pratimo rokove svakog proizvoda koji posedujemo
 2. Zavirili smo u našu kuhinju i popravili ishranu na dnevnom nivou
 3. Odstranili smo plastiku iz upotrebe i bilo kakvo skladištenje hrane u njoj, Tako smanjujemo toksično izlaganje jer topla hrana sa plastikom reaguje tako da može biti opasna po naše zdravlje i zdravlje naše bebe.